Binnen onze praktijk kun je ook terecht voor anticonceptie. Dit kan bijvoorbeeld als je bevallen bent en nog geen volgende zwangerschap wenst, maar ook als je niet (recent) zwanger bent geweest kun je bij ons terecht.

Wij bieden anticonceptie op maat. Je krijgt altijd eerst een gesprek met een van onze verloskundigen om te bepalen welke anticonceptie voor jou geschikt is en het beste bij je past. Wij kunnen je daarna een recept meegeven voor hormonale anticonceptie en eventueel een plaatsingsafspraak maken voor een spiraal.

Indien je een spiraal wenst te plaatsen kan dat op de praktijk. Er zijn meerdere mogelijkheden zoals een koper- of hormoonspiraal.

Het inbrengen van de spiraal wordt uitgevoerd door de verloskundige. Het plaatsen van het spiraal duurt enkele minuten. Aan het uiteinde van het spiraal zijn twee dunne draadjes bevestigd die na het inbrengen op de juiste lengte worden geknipt.  Na het plaatsen controleert zij met een inwendige echo of de spiraal goed geplaatst is. Verdere controle is daarna niet meer noodzakelijk. De verloskundige kan de spiraal door middel van de draadjes eenvoudig weer verwijderen wanneer je zwanger wilt worden of de spiraal wilt vervangen. Na het verwijderen van de spiraal kun je snel weer vruchtbaar zijn.

Kosten:

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de spiraal en het plaatsen door een verloskundige in het aanvullende pakket, neem contact op met je verzekering als je na wil gaan of dit voor jou geldt.

Klik hier voor de tarieven van het plaatsen of verwijderen van een spiraal.