2015-06-22 vk-aan-de-maas eind selectie-2a.jpg

Esseline 

In 2012 ben ik hier in Rotterdam afgestudeerd als verloskundige. Na 3 jaar waarnemen bij allerlei praktijken in Rotterdam kreeg het idee van een eigen praktijk echt vorm na een stilte retraite in 2014. In 2015 ben ik samen met Pascalle deze praktijk toen begonnen. Beiden wilden wij een andere invulling  geven aan ons vak. Meer tijd voor elke cliënt, waarbij je elkaar echt kan leren kennen en zorg kan leveren die echt gericht is op de individuele behoefte. Het werd nog leuker dan ik van te voren dacht en al snel kreeg ik het gevoel van een kleine dorpspraktijk in de grote stad. Het mooiste aan mijn vak is dat ik ouders bewust kan maken van verschillende keuzemogelijkheden. Vaak denken zwangeren dat er maar 1 weg is die naar een gezonde baby leidt. Het is heel leuk om ouders kennis te laten nemen van meerdere opties en samen te onderzoeken wat in ieders situatie de beste keuze is. Dit is waarom ik verloskundige of beter gezegd vroedvrouw ben geworden. Zelf ben ik in 2016 moeder geworden van een dochter.

Verdieping: Haptonomie, Spinning Babies, rebozo massage, borstvoeding, wasbare luiers,  mindfulness, badbevalling, antroposofie en sociocratie.

A21I1109.jpg

Suzanne

Ik ben sinds 2014 verloskundige in en rond Rotterdam. In 2017 heb ik een solo-praktijk gehad en ben ik intensief samen gaan werken met Pascalle en Esseline. Ik heb onder andere het zwangerschapsverlof van Pascalle opgevangen. Deze samenwerking beviel zo goed dat we in 2018 hebben besloten samen verder te gaan in 1 praktijk. Ik ben heel blij om met collega’s die dezelfde visie over verloskundige zorg en ouderschap met mij delen te werken. 

Ik vind het begeleiden van aanstaande ouders bij de zoektocht over alles wat ze tegenkomen omtrent het krijgen van een kind een van de leukste dingen. Met de manier waarop wij nu verloskundige zorg geven is er ook de tijd en ruimte om zwangeren meer uitleg en achtergrondinformatie te geven, daardoor is ook meer ruimte voor echt goede gesprekken. Sinds ik zelf moeder ben van een zoontje ben ik op zoek gegaan naar manieren om bewust om te gaan met het krijgen en opvoeden van een baby, daar probeer ik mij als verloskundige ook meer mee bezig te houden. 

Naast verloskundige ben ik tevens ook opgeleid tot echoscopiste. Dat doe ik in de praktijk samen met Pascalle. 

Verdieping: het dragen van je kind, borstvoeding, anticonceptie, wasbare luiers, badbevallingen, hypnobirthing, veilig samen slapen met je kind.