A21I0995.jpg

Pascalle

Na ruim 10 jaar in de regio gewerkt te hebben, merkte ik dat mijn toenmalige praktijk mij niet langer echt voldoening gaf. Samen met Esseline ben ik op zoek gegaan naar manier van werken waarin de zwangere echt gehoord kan worden en wij haar konden helpen met het zelf maken van keuzes. Niet meer dingen doen omdat ik dacht dat ze wel beter zouden zijn voor de zwangere/barende, maar samen met de ouders op zoek gaan naar de voor hun te bewandelen weg. (En daar ook de tijd voor nemen!) Samen een basis leggen en ouders vertrouwen geven in hun eigen kunnen.

Ik hou van werken met mijn handen! Vandaar dat ik naast verloskunde me de afgelopen jaren ook steeds meer aan het bijscholen ben op dit gebied. (Zoals verschillende soorten massages voor in de zwangerschap, maar ook na de geboorte) In mijn vrije tijd geniet ik erg van tuinieren in onze volkstuin samen met mijn man en onze drie dochters. 

Naast verloskundige ben ik tevens ook opgeleid tot echoscopiste. Dat doe ik in de praktijk samen met Suzanne. 

Verdieping: badbevallingen, borstvoeding, natuurlijk ouderschap, het dragen van je kind, (zwangerschaps)massage, rebozomassage, Bengkung Belly Binding, Hypnobirthing, Spinning Babies, wikkelen voor baby en kraamvrouw.

A21I0972.jpg

Sarah

Na mijn afstuderen heb ik een tijdje in een relatief rustige praktijk het noorden van het land mogen werken als verloskundige. Ik vond het erg fijn dat hier ruimte en tijd genoeg was voor de zwangere. Toch wilde ik erg graag terug naar mijn mooie geboortestad, Rotterdam. Dit vond ik best spannend, want hoe vind je in een relatief nieuwe omgeving een praktijk die goed bij je eigen ideeën past? 

Toen kwam ik bij Verloskundigen aan de Maas terecht. Een praktijk die precies aansluit bij de manier hoe ik als verloskundige wil werken. Het mooie aan verloskundige zijn, vind ik dat we samen een plan kunnen maken voor de komende periode. Belangrijk vind ik, om daarbij de zorg tijdens deze transitie naar het ouderschap aan te passen naar de wensen en behoeften van de zwangere vrouw (en haar partner). Hierbij is veiligheid voor mij een belangrijk begrip. Ik geloof dat wanneer je dit volledig voelt, je eigen krachten en vertrouwen meer naar boven kunnen komen.  

De culturele diversiteit in Rotterdam Zuid vind ik prachtig om te zien. Ik heb mij tijdens vele reizen verdiept in verschillende culturen en hoe hierbij de zwangerschap/ bevalling/ het ouderschap ervaren wordt. Daarbij vind ik het ook interessant om te zien welke rol het geloof en/of de cultuur hierin speelt. In deze praktijk vind ik de rust en de ruimte om op mijn manier een band op te bouwen met de zwangere en partner. 

Verdieping: badbevallingen, borstvoeding, coaching, interculturele communicatie, wikkelen voor baby en kraamvrouw, Spinning Babies.